Καστέλι Κισσάμου
Χανιά, Κρήτη
Tηλ.: 28220 23300-4
Φαξ: 28220 23304
Κιν.: 6974 422929
T.K.: 73400
Email:

ΤοποθεσίαΗ τοποθεσία του ξενοδοχείου Elena Beach - Καστέλι Κισσάμου ή Κίσσαμος

Elena Beach Map

Το Καστέλι Κισσάμου ή Κίσσαμος είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Κισσάμου, δυτικά της πόλης των Χανίων. Έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 5.000 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, το ψάρεμα και τον τουρισμό.

Το Καστέλι Κισσάμου απέχει 36 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Ο δρόμος που τα συνδέει είναι η πρόσφατα φτιαγμένη νέα εθνική οδός της Δυτικής Κρήτης και είναι σε άριστη κατάσταση. Εκτός από αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε στο Καστέλι Κισσάμου πολύ εύκολα και με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κρήτης, καθώς υπάρχουν πολλά δρομολόγια καθημερινά από την πόλη των Χανίων.

Το Καστέλι Κισσάμου ή Κίσσαμος είναι πολύ γνωστό για την όμορφη παραλία του και τον πανέμορφο κόλπο της Κισσάμου, ο οποίος σχηματίζεται από τη χερσόνησο της Ροδοπού στα ανατολικά και τη χερσόνησο της Γραμβούσας στα δυτικά, περιοχές που αποτελούν έναν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης, καθώς δεν έχουν επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από τον μαζικό τουρισμό των τελευταίων δεκαετιών και είναι φυσικά καταφύγια για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κρητικής υπαίθρου.

Ο Κίσσαμος βρίσκεται το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης και το μεγαλύτερο της περιοχής. Από εδώ γίνονται καθημερινές εκδρομές στο νησάκι Ήμερη Γραμβούσα και στο λιμανάκι του Μπάλου και σε άλλες γύρω περιοχές. Επίσης από το λιμάνι εκτελούνται δρομολόγια στην Πελοπόννησο  και στο όμορφο νησί των Κυθήρων.

Εκτός από το εμπορικό λιμάνι, το Καστέλι Κισσάμου διαθέτει και ένα γραφικό ψαρολίμανο, στη δυτική άκρη της κωμόπολης, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Elena Beach. Στον Κίσσαμο θα βρείτε όλα αυτά που κάνουν τις διακοπές ευχάριστες και άνετες: παραδοσιακές ταβέρνες και ψαροταβέρνες, καφέ, μπαρ, σουπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, διάφορα μαγαζιά, φαρμακεία, τράπεζες, ζαχαροπλαστεία. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα του Καστελίου Κισσάμου, τα οποία είναι ονομαστά σε όλη την περιοχή.

Το Καστέλι Κισσάμου ή Κίσσαμος, καθώς είναι χτισμένο σε μια περιοχή με μεγάλη στρατηγική σημασία ανά τους αιώνες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και από ιστορικής πλευράς. Η περιοχή κατοικούνταν από τα αρχαία Μινωικά χρόνια, και ήταν σε μεγάλη ακμή και για πολλούς αιώνες μετά, τόσο κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου, όσο και κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας.

Από τη Ρωμαϊκή περίοδο έχουν μείνει σήμερα τα όμορφα Ρωμαϊκά Λουτρά του Καστελλίου Κισσάμου. Το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της κωμόπολης αυτής είναι τόσο μεγάλο, που έχει δημιουργηθεί ειδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου, το οποίο και σας συνιστούμε να επισκεφθείτε. Επίσης, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε και το ονομαστό Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο ιδρύθηκε το 1905 και στο οποίο λειτουργεί εργαστήριο υφαντουργίας.

Από όλους τους πολιτισμούς, όμως, που ιστορικά πέρασαν από την περιοχή, αυτοί που άφησαν τα πιο έντονα σημάδια ήταν οι Ενετοί. Αυτοί ήταν που έχτισαν στην κωμόπολη ένα μεγάλο κάστρο, τα ψηλά τείχη του οποίου περιέφραζαν όλο τον οικισμό εκείνα τα χρόνια. Από αυτό το κάστρο, το “καστέλο” όπως ονομαζόταν στα Ενετικά, προέκυψε και η πρώτη λέξη από το όνομα της κωμόπολης: Καστέλι Κισσάμου. Σήμερα, σε διάφορα σημεία της κωμόπολης, μπορείτε να βρείτε διάσπαρτα πολλά απομεινάρια από τις Ενετικές Οχυρώσεις στον Κίσσαμο, που χρονολογούνται από την εποχή της Ενετικής ακμής (16ος αιώνας).

Elena Beach Hotel © 2015
Ισολογισμός 2014
Created by LimeCreative